RC AMF bijeenkomst 29 januari 2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 29-01-2024 was gepland met een lezing door Evert –  PA3AYQ over het door hem geschreven logboek programma waar hij nu al zo’n 25 jaar aan werkt en verbetert met verbluffende resultaten.

‘s Middags had ik al een deel van onze spullen klaar gezet en ook de update gedaan voor de PC. Toen ik rond 18:30 uur aankwam waren Adriaan – PA1LIO en Jaap – PD5ISW  al druk in de weer, waar ik niet op gerekend had.

Jaap – PD5ISW zat door ziekte al een paar weken in de lappenmand, maar hij kon het dus ook niet langer uithouden en voelde zich goed genoeg om weer te komen!! Dus gelukkig was Jaap er weer live bij!! Samen nog wat zaken neergezet en ziedaar we waren klaar voor de avond.

Rick – PA11361 had ondertussen het softwareprogramma van Evert op de presentatie computer gezet zodat er niets hoefde worden overgezet. Rond 19:30 uur konden we dan ook snel van start gaan met een paar mededelingen.

Zelf was ik nog even in Zagreb geweest en bij thuiskomst bleek ik niet fit te zijn. Een paar dagen rust proberen te houden, maar toen kwam ook daar een virusje om de hoek kijken. Deze zorgt er nu voor dat óók ik toch wat rust moet houden.

Maar goed, na de mededelingen kon Evert – PA3AYQ om 19:45 uur van start gaan met zijn Journaal softwareprogramma waarvoor hij zijn eigen laptop gebruikte. Sorry Rick, we gaan dat soort zaken in het vervolg beter afspreken.

Evert ging natuurlijk helemaal los op de software en toverde de ene na de andere mogelijkheid tevoorschijn. Er is eigenlijk alles wat je maar kan bedenken mogelijk, en ik snap ook wel dat na 25 jaar doorontwikkeling met alle aanpassingen de gebruiker zelf ook een heleboel dingen naar eigen voorkeur, zoals bijv. de kleuren, kan optuigen.

                   

                   

                   

Na 75 min achter elkaar de mogelijkheden besproken te hebben wat het programma bied was de lezing klaar. Voor de liefhebber van het programma, deze is te vinden via Web-links en doorscrollen naar Software. (Contestprogramma van PA3AYQ)

Daarna werd het tijd om wat te drinken en te knabbelen. Ook werd er weer een laptop tevoorschijn getoverd om weer wat wijzigingen aan te brengen aan de welbekende porto.

Reinier – PA3AAA had op de tafel een tweetal behuizingen neergelegd om te kijken of daar belangstelling voor was.

Natuurlijk, wij die knutselen kunnen daar zeker wat mee, dus aankomende week volgen er nog meer. Ook waren er een tweetal mooie kleine accu’s. Kortom wilt u en kunt u wat gebruiken we horen het graag. Jaap wordt daar altijd erg vrolijk van!!!!

De aankomende maandag gaan we proberen wat van de spullen van Rits – PD0NPU te behandelen. Casper – PA1CJ heeft hiervoor een Variac in bezit, zodat we de oude spullen gecontroleerd onderspanning kunnen zetten en alles te testen, om daarna, als het werkt, daarvoor een nieuwe eigenaar te vinden.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen dan is het daar a.s. maandag 5-2-2024 de goede gelegenheid voor en gaan we ook weer verder met onze verticale HF antenne en de CW cursus.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

73’s de Jan – PD0AUQ

Een gedachte over “RC AMF bijeenkomst 29 januari 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *