RC AMF bijeenkomst 22 januari 2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 22-1-2024 was wederom goed bezocht. Om te beginnen was er weer de ziekmelding van Jaap – PD5ISW wat nu al twee weken zo is. STERKTE Jaap en Mieke, ook Casper – PA1CJ was niet fit.

Alle spullen stonden mooi op tijd klaar en zo konden we op tijd beginnen met de avond. Ook stond natuurlijk MS Teams open waar Rick – PA11361 en Evert – PE1DON aanwezig waren.

Adriaan – PA1LIO was weer van de partij. Omdat hij een week geleden verjaard was had hij wat lekkers mee genomen. Ook was er nog een verrassing, want de Jarige kan in het vervolg op een Troon plaats nemen die speciaal voor de jarige klaar zal staan.

Na wat mededelingen herinnerde Evert – PE1DON ons er nog even aan dat aan het einde van de maand de oude website uit de lucht gaat. Dus kijk op WWW.RCAMF.NL en maak een inlog en een WW aan, dat geeft dan ook meteen wat extra mogelijkheden.

Bij de rondvraag kwamen nog een paar zaken voorbij, waarna het CW Team naar boven ging en door een aantal anderen het bouwproject van de HF antenne weer werd opgepakt. Door Jan – PD0HGQ en Henk – PD5HKT werd een balun gemaakt.

                   

                   

Ook zijn er voor de verticale HF antenne nog een aantal buizen pasgemaakt die weer voorzien werden van de inkepingen. De rest was wederom bezig met hun laptop en/of portofoons om deze te voorzien van de laatste software en uiteraard met de gebruiksaanwijzingen hiervoor.

Aankomende week geeft Evert – PA3AYQ een lezing over zijn nieuwe contest-software programma wat hij heeft geschreven, zodat hij het één en ander kan verduidelijken wat de mogelijkheden van dit programma zijn.

Zoals besproken komt bij een lezing de CW les te vervallen, zodat we alle aandacht kunnen geven aan de lezing en we niet in een tijdslot vast lopen.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen dan is het daar a.s. maandag 27-1-2024 de goede gelegenheid voor en gaan we ook weer verder met onze verticale HF antenne.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *