RC AMF bijeenkomst 5 februari 2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 5-2-2024 was bij Jaap – PD5ISW en mij al vroeg begonnen. ’s Morgens rond 10:00 uur was Jaap er al. Daar de voorraad redelijk op was moesten we het één en ander regelen.

Maar eerst hebben we de monitor en de computer met de Teams installatie aangepakt.  Deze monitor is voorzien van een nieuwe camera met speakers, waar ook een aantal microfoons bij horen, die we kunnen gebruiken om het één en ander nog beter verstaanbaar te maken.

         

Alles draadloos, zodat we optimale flexibiliteit hebben, wat we natuurlijk eerst getest hebben en dat klonk niet verkeerd. Daarna zijn we bij de Sligro langs geweest om het lekkers aan te vullen. Tevens gelijk wat mee genomen van de Italiaan voor de lunch, want  er moest tenslotte ook gegeten worden.

Rits – PD0NPU was er ook vroeg bij en samen hadden we wat spullen klaargezet die een nieuwe baasje zochten.

Rond 18:30 uur waren we er weer en konden we de rest klaar zetten. Wederom waren er een aantal mensen die niet fit waren en die dus mooi THUIS bleven, zodat we elkaar niet konden aansteken. BRAVO bij twijfel kom NIET.

Voor de rest liep het weer snel vol. Reinier – PA3AAA had een flink aantal goed bruikbare kastjes en ook wat mooie kleine accu’s op de tafel neergezet. Maar hij kon niet blijven, want er stond nog een verhuizing op zijn agenda. Maar dan toch nog eerst even de spullen bij ons langs brengen!! Geweldig.

Casper – PA1CJ had zijn Variac mee genomen om de spullen van Rits op een gecontroleerde manier aan te zetten. Daar een deel groen was en waarschijnlijk lang niet gebruikt was, vraagt dat de nodige zorgvuldigheid bij het weer in gebruik stellen van de apparatuur.

We konden mooi om 19:30 uur van start gaan. Henk – PA0JMD was ook weer een jaar ouder geworden en had dus wat lekkers meegenomen voor bij de koffie en choco. Hij mocht ook meteen in de speciale verjaardag stoel gaan zitten die wij hebben.

MS Teams stond ook weer bij met een aantal gebruikers. Rick – PA11361 toverde mooi onze website naar voren met de mededeling van mij dat Sjaak – PE1AQZ Silent Key was.

Daar een aantal mensen hem niet kenden heb ik wat over Sjaak verteld. Onze vriendschap ging een aantal decennia terug. Hij heeft er ook aan meegewerkt om de Amersfoortse Repeaters in de lucht te krijgen en lange tijd was hij de machtiginghouder voor de daarvoor nodige BT’s.

Zaterdag 10 februari a.s. zal Sjaak begraven worden op Rusthof.

Daarna nog een aantal mededelingen. Rient – PA3GXP kwam met de mededeling dat er nog een mogelijkheid is om tegen een sterk gereduceerde prijs nog een FIJNSTOF meetinstallatie te bemachtigen, waar meteen ruime belangstelling voor was. Degenen die dit hebben gemist, laat het zo snel mogelijk weten, want dan kan dat nog meegenomen worden bij Rient. De prijs zal ongeveer rond de € 25,00 zijn, dus grijp deze kans!!

Daarna kon iedereen bekijken wat er door Rits te koop werd aangeboden. Een deel groen, onder andere  de bekende 3600/4600 van Philips en wat mooie Racal spullen. Er stonden ook zeer mooie Oost-Duitse en Russische spullen tussen. Kortom, teveel om op te schrijven. En ja, nog lang niet alles is weg, dus aankomende week weer een nieuwe kans om wat moois uit te zoeken. Deze avond werd een late avond, want rond 23:00 uur gingen de laatsten naar huis en was het mooi geweest.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen dan is het daar a.s. maandag 12-2-2024 de goede gelegenheid voor en gaan we ook verder met onze HF antenne.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *