RC AMF bijeenkomst 18 maart 2024

Bij de bijeenkomst van de RCAMF Groep, op 18-3-2024, bleek het weer een dolle boel te worden. De ruimte was snel omgetoverd voor de lezing die op het programma stond. Een andere opstelling van de stoelen is dan fijn, want iedereen heeft dan optimaal zicht op het gebeuren.

Zo waren er ook nog spullen klaargezet die naar een nieuwe eigenaar konden. We waren mooi op tijd klaar. De deur was al om 18:30 uur open en we kwamen bijna weer stoelen te kort en dat wil toch wel wat zeggen. Er waren weer over de dertig mensen aanwezig.

MS Teams stond natuurlijk ook weer open waar 3 gebruikers aanwezig waren. Zo konden we mooi om 19:30 uur van start gaan met een aantal mededelingen.

Er was in de media al weer genoeg gezegd over interessante zaken die bij ons als radioamateurs wat aandacht kreeg, zoals de C2000 en de GPS perikelen.

Na de mededelingen ging Henk – PA0JMD een lezing verzorgen over een kleine breedband eindtrap oftewel de QRP-WSPR_Hf-versterker_14MHz. Deze kun je plaatsen achter de WSPR die van 7MHz tot 30MHz te gebruiken is. Dit leverde wat mooie plaatjes op.

                   

                   

Daar we een HF verticale antenne aan het bouwen zijn, waar ook wat getest moet worden met WSPR, past dit onderwerp er perfect bij. Henk had dus wat moois ontworpen.

Na ongeveer 20 minuten was Henk klaar en konden we hem bedanken voor het mooi inspelen op een door ons goed te gebruiken HF eindtrapje, wordt vervolgd!!

Hierna ging men naar de spullen die van eigenaar konden wisselen. Ook werd er de laatste hand gelegd aan de HF antenne onder leiding van Jan – PD0HGQ en Rick – PA11361. Dit project is nu zo goed als klaar en gaan we dus over tot wat nieuws.

                   

Rob -PD5BUS was druk doende om de nieuw verworven mini Pc’s van de HAM software te voorzien. Het was dus echt weer een knutselavond met veel mooie eindresultaten.

         

Ja, er is eigenlijk maar één plaats waar onze Radio Hobby in Amersfoort goed wordt bedreven en dat is niet alleen schrijven, maar ook gewoon doen met de bekende handjes.

Dus als u dit leest, en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep, dan bent u op maandag 25-3-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de Jan – PD0AUQ

P.S.

Aan het einde van deze week zal ik zelf even van de radar zijn. Er moet wat hersteld worden en dat zal vermoedelijk enige tijd in beslag nemen. Jaap – PD5ISW en Edwin – PA1EDL gaan de aankomende bijeenkomsten regelen en zo zullen ze samen met de bezoekers er wat moois van maken.

Een gedachte over “RC AMF bijeenkomst 18 maart 2024

  1. De tweede harmonische van de SI5351A is nogal sterk aanwezig, zoals ook uit de metingen van Henk blijkt. Vooral op de lagere banden liggen die dus dicht bij de gewenste signalen en zijn lastiger weg te filteren.
    Voor wie belangstelling heeft over een manier om ze flink omlaag te krijgen heb ik een video geplaatst op youtube: https://youtu.be/epkQQfynh7A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *