RC AMF bijeenkomst 25 maart 2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep, op maandagavond 25-3-2024, was weer druk bezet. Daar Jan – PD0AUQ afgelopen week voor een behandeling in het ziekenhuis was geweest zouden Edwin – PA1EDL  en ondergetekende, Jaap – PD5ISW, voorlopig de honneurs waarnemen. Deze avond waren we dus vroeg in de ruimte aanwezig om alles klaar te zetten, zodat we deze avond weer op tijd zouden kunnen beginnen. De deur was al om 18:30 uur open waardoor de eersten alweer snel binnen waren. Zo konden we mooi om 19:30 uur van start gaan met een aantal mededelingen.

MS Teams stond natuurlijk ook weer open waar 3 gebruikers aanwezig waren, waaronder ook Jan – PD0AUQ die korte tijd aanwezig was, ondanks de zware behandeling die hij had ondergaan.

Nadat ik iedereen welkom had geheten zou ik eventueel wat over Jan – PD0AUQ vertellen, maar daar hij zelf op MS Teams aanwezig was had ik hem even het woord gegeven om zijn verhaal te doen. Nadat Jan klaar was en ook nog even de afgedekte  wond in zijn nek had getoond, sommige mensen wilden dat wel even zien, heb ik nog even medegedeeld dat op maandag 1 april, 2e Paasdag dus, er geen bijeenkomst zal zijn. Dus mensen noteer dit in jullie agenda en vergeet dat niet.

Edwin had voor deze avond nog een UHF/VHF veldsterktemeter meegenomen voor de verkoop. Ook Simon – PA0SLW had weer enige naslagwerken meegenomen, zodat, als de mensen het interessant zouden vinden, ze dat mee konden nemen. Zo had Ronald – PA0RMN ook nog verschillende spullen meegenomen voor eventuele nieuwe eigenaars.

Daarna kwam Simon nog even met een probleem wat zijn kruis-Yagi betreft. Waarschijnlijk zal dit probleem de volgende keer wel opgelost zijn.

Na de mededelingen gingen de CW cursisten weer naar boven om de punten en strepen te oefenen.

De rest kon verder weer zijn gang gaan en was er weer, door de verschillende groepjes die ontstonden, een gezellig geroezemoes in deze ruimte. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje natuurlijk.

Jan – PD0HGQ legde volgens mij de laatste hand aan de verticale HF antenne voor de RCAMF Groep.

                   

Henk – PA0JMD had ook weer enig materiaal meegenomen waar Rob – PD5BUS mee bezig was.

                   

Wanneer u dit zo leest en u denkt, zo wil ik ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep, dan bent u op maandag 8-4-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de Jaap – PD5ISW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *