Impressie eerste KLUSDAG Rick PA11631

Antennes op het RCAMF Dak

Maandagochtend 13-5-2024 om 10 uur was het dan zo ver. Met vereende krachten van Jan PA3JDB, Jan PD0AUQ, Jan PD0HGQ, Rits PD0NPU, Rient PA3GXP, Rick PA11631, Martin PD0GAN, Ronald PA0RMN, Jaap PD5ISW, Nico PD0RWM, Carl PD0MGX, Gerton PD0G, Ronald PC3Y en Henk PA0JMD, zijn de antennes op het dak van het pand gezet waar wij onze maandagavond bijeenkomst houden.

In de stapel met kabels hebben we 3 mooie stukken (2x RG213 en 1x Andrew ½“) uitgezocht, waarna er nieuwe PL connectoren werden bevestigd. Hierbij is er gelijk een goede uitleg door PD0AUQ gegeven over het monteren van pluggen.

Ondertussen is er door middel van de hoogwerker het volledige antennepark naar boven gebracht, samen met voeten, tegels en op het einde de kabels. Dit werd vakkundig door de hoogwerker-machinist Rient PA3GXP van beneden naar boven gebracht.

De antennes zijn vakkundig bevestigd en bekabeld. Tevens zijn de overgangen van de antennes goed afgetaped.

Daarna hebben we met een antenne analyzer de antennes doorgemeten en zijn er wat aanpassingen gedaan op het dak voor een nog beter resultaat. Rick, PA11631 had zijn set meegenomen om eens over de band te scrollen of alles werkte.

Voor de antennes is gekozen:

1x 2meter/70cm/23cm
1x Zelfbouw verticaal HF
1x HyEndfed voor 10, 20, 40 meter

         

Nu kunnen we op meerdere banden uitkomen en zien we een goede mogelijkheid om te werken aan operating practice, leren om te CW-en en vooral om te genieten van onze mooie hobby.

 

Mannen bedankt

Een gedachte over “Impressie eerste KLUSDAG Rick PA11631

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *