Eerste KLUSDAG maandag 13 mei 2024

Afgelopen maandag 13-5-2024 was de eerste RCAMF KLUSDAG. We hadden mooi weer uitgezocht waardoor er een behoorlijk aantal liefhebbers aanwezig waren die de handen flink uit de mouwen wilden steken.

Zelf was ik er om 9:00 uur en nog dik voor de afgesproken tijd van 10:00 uur waren er al een fiks aantal mensen aanwezig waarmee we eerst wat te drinken hebben genomen. Daarna werden de werkzaamheden verdeeld.

                   

Daar de huurbaas een hoogwerker tot 18 mtr had was het voor ons een klein kunstje om op het dak een paar antennes te plaatsen. Rient – PA3GXP werd benoemd tot Chef Hoogwerker, die iedereen, met het antennemateriaal, veilig naar boven en weer naar beneden had gebracht.

                   

                   

                   

                   

          

Carl – PD0MGX en Jan – PA3JDB hadden zich tot de dankbare montageploeg gevormd en ontfermden zich over de werkzaamheden boven.

Beneden werd er natuurlijk ook niet stil gezeten.

Rick – PA11631 heeft fijn een aantal connectoren aan de coaxkabels gemaakt.

Henk – PA0JMD kwam later ook nog even langs om samen met Jaap – PD5ISW uitgebreid de functies van de 3D printer uit te proberen, zodat we binnenkort daar ook mee aan de slag kunnen.

Bij deze test kwam naar voren dat het apparaat prima werkte maar dat de extruder wel vervangen dient te worden. We gaan dus eerst de extruder van de 3D printer vervangen daar deze al extra erbij was geleverd. Dat is dus een mooi klusje. Er zullen een aantal rollen filament van verschillende kleuren gehaald worden, zodat we daar mee aan de slag kunnen. Als eerste project gaan we met de 3D printer een rookafzuiger maken die bij een soldeerbout gebruikt kan worden.

Rond lunchtijd haalden we de door ons bestelde broodjes op bij onze huis slager en hadden we allemaal even wat rust.

         

         

Na de welverdiende lunch gingen we er weer fris en fruitig tegen aan.

         

         

Later zijn Jan – PD0HGQ en Ronald – PC3Y ook op het dak geweest om naar aanleiding van de metingen, aan de HyEndFed en de zelfgemaakte HF vertical, de antennes nog beter af te regelen.

         

En zie hier het resultaat.

                   

                   

Rond 16:00 uur was het mooi geweest en gingen we allen op huis aan. De eerste KLUSDAG was een feit en het was voor ons een groot succes wat naar meer smaakt.

 

73’s de Jan – PD0AUQ

Een gedachte over “Eerste KLUSDAG maandag 13 mei 2024

  1. Heerlijk, zo’n samenwerking. Naar mijn gevoel is dit precies wat amateurs in een club met elkaar verbindt en brengt naar creatieve oplossingen. Petje af voor allemaal !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *