RC AMF bijeenkomst 13 mei 2024

In aansluiting op de KLUSDAG van maandag 13-5-2024 was er natuurlijk ’s avonds ook nog de bijeenkomst van de RCAMF Groep. Eerst nog even rond de loods gereden om onze antennes te bekijken.

Jaap – PD5ISW en ondergetekende waren dan ook al snel weer terug in de loods om voor de avond alles te regelen.

Het was nog steeds schitterend weer. Er waren wel een paar druppels water gevallen maar die waren al verdampt, dus de roldeur open en zo konden we nog wat nagenieten van het mooie weer, waarna we om 19:30 uur konden beginnen met de avond. Ook stond MS Teams weer open waar Adriaan – PA1LIO en Roel – PB0ACU aanwezig waren. De ruimte was, zoals zo vaak eigenlijk, ook weer bijzonder goed gevuld.

         

Na een aantal mededelingen had Erik – PE1RQF nog een mooi stuk over de Zonne uitbarsting van het afgelopen weekeinde.

Daar hij thuis een sky-camera heeft, had hij dit fenomeen mooi opgenomen en dit deze avond met ons gedeeld. Dat leverde een schitterend stukje beeldmateriaal op waar het natuurgeweld perfect op zichtbaar was. De video die door Erik getoond is kan hieronder bekeken worden

Ook had hij op de Leusderhei wat foto’s gemaakt en de volgende avond ook nog bij Petten wat opnames van dit fenomeen.

Omdat er daardoor op de HF banden meestal slechte condities ontstaan, konden we nu zien dat het, met de Aurora, op VHF een heel ander verhaal was. Eén van de ontvangers die in Utrecht staat leverde een geheel ander beeld op. Met de op 160MHz afgestemde ontvanger werden schepen waargenomen op 108 Mijl van het opstelpunt!!

Dus als dit natuurgeweld zich weer eens voordoet, luister dan nog maar eens goed naar je zend/ontvanger of je niet iets speciaals kunt werken of waarnemen!!

Hierna ging de CW groep weer naar boven voor hun morse cursus. Beneden werd er een set aangesloten op de nieuwe antennes. Zo werden er een aantal verbindingen gemaakt en konden een aantal bezoekers kennis maken met de HF banden en zien wat er mogelijk is om met simpele middelen HF verbindingen te maken en JA, Henk – PD5HKT werkte voor het eerst op HF met zijn eerste Italiaan.

Daar het buiten nog lekker warm was en er nog een aantal stoelen buiten stonden, werd er mooi van de gelegenheid  gebruik gemaakt om van het terras te genieten. Zo was het nog tot 22:30 uur erg gezellig.

Dit al lezende, wilt u misschien ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep, dan bent u op maandag 20-5-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *