RC AMF bijeenkomst 19 februari 2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 19-2-2024 was er weer één van het bekende recept. De ruimte was snel klaar. We kunnen wel spreken van een routine. En een ieder weet hoe en wat er dan komt, dat is het bekende spreekwoord: vele handen maken licht werk.

De vriezer was ondertussen ook weer gevuld en er is een uitbreiding in het assortiment gekomen. Er zijn nu ook bamischijven te verkrijgen.

Reinier – PA3AAA kwam snel nog even langs om zijn laatste aantal kastjes bij ons te brengen. Deze vonden later op de avond weer gretig aftrek. Deze kastjes zijn ondertussen een gewild artikel geworden. BEDANKT Reinier.

Natuurlijk stond MS Teams weer open waar óók 4 gegadigden aanwezig waren. Er waren wederom weer een paar afmeldingen. Allemaal sterkte en beterschap.

Al met al konden we deze avond mooi om 19:30 uur starten met een aantal mededelingen. Daarna nog een melding van één van ons die naar het 150 jarig bestaan van de Verbindingsdienst van Defensie in Stroe was gegaan. De teleurstelling was groot, want hij werd niet toegelaten. In de aankondiging had gestaan dat een ieder welkom zou zijn.

Dit klopte niet, ook staat het nu niet meer op de website van de afdeling van een landelijke vereniging. JAMMER, maar zo kan het nu eenmaal lopen. Nu we het daar toch over hebben, deze afdeling heeft afgelopen jaar € 50,00 overgemaakt als een bijdrage aan de Amersfoortse Repeaters.

Voor de duidelijkheid hierbij een kostenoverzicht die door een paar mensen worden betaald: te beginnen bij de RDI met een acceptgiro van € 95,00 voor het toezicht houden op de Amersfoortse Repeaters en dit is per jaar. Dan de aanvraag van de Bijzonder Toestemming, en dit dus 3x. Niet te vergeten de verzekering, de energiekosten, de onderhoudskosten en het op tijd vervangen van het geheel. En ga zo nog maar even door.

Er word aangegeven op de website van de landelijke vereniging dat de afdeling gebruik zou maken van de Amersfoortse Repeaters onder de call PI4AMF. Maar…. je hoort zondags in de Ronde van Amersfoort NOOIT een bestuurslid, laat staan dat ze wat nieuws inbrengen. Je krijgt alleen maar te horen dat je dat maar van de website moet halen!! Bij de begrafenis van PE1AQZ, één van de oprichters van de Amersfoortse Repeaters, was er van de afdeling NIEMAND aanwezig om afscheid te nemen van een oud bestuurslid. Dat is wel jammer.

Verder meldde Rient – PA3GXP dat er een aantal liefhebbers zich hebben gemeld voor de Fijnstof meetinstallatie. Daar word dus aan gewerkt. Tevens nadert het project van onze verticale HF antenne het eindpunt, want ze zijn bijna allemaal klaar. Aankomende maandag hopen we dat hoofdstuk dan ook af te kunnen sluiten en gaan we naar wat nieuws uitkijken.

Na de mededelingen gingen de CW liefhebbers weer naar boven en aan de hand van de foto’s kunnen we zien hoe de avond zich verder ontwikkelde.

                   

         

                   

Wilt u nu, wanneer u dit gelezen hebt, ook de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen, dan is het daar a.s. maandag 26-2-2024 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de Jan – PD0AUQ

Een gedachte over “RC AMF bijeenkomst 19 februari 2024

 1. Gefeliciteerd met de financiële bijdrage van de afdeling Amersfoort aan de (FM) repeaters van Amersfoort!

  Zelf correspondeerde ik sinds 2012 (met door de jaren heen verschillende bestuursleden) voor een bijdrage voor PI6ATS. Steeds wist men het vooruit te schuiven, dan werd weer verteld dat de leden er over gingen, dan weer het bestuur. De meest gekke argumenten gekregen.
  Op een vraag hoe de jaarlijkse bijdrage van de vossenjacht (waar de deelnemers niet eens afdelingslid waren) tot stand was gekomen is gezegd dat het gewoon in de begroting stond, de leden hadden die goedgekeurd, dus was de uitgave goedgekeurd.
  Voor repeaters kon het nooit ‘gewoon’ in de begroting worden opgenomen…
  Om het opnieuw een jaar op te schuiven werd door het bestuur de suggestie gedaan een voorstel te maken waar de leden dan over konden besluiten.
  Met bestuurslid Casper en oud bestuurslid Eddy is toen een document gemaakt waar de kern van was dat de leden jaarlijks zouden besluiten over voorstellen die door leden waren ingediend.
  Het voorstel is een jaar later (met wat aandringen) in de jaarvergadering op de agenda gezet.
  Het bestuur liet duidelijk blijken geen voorstander te zijn van de inhoud en wist de leden daarvan te overtuigen.
  Het voorstel dat de leden jaarlijks besluiten over giften werd dus weggestemd.

  Fantastisch dat het jullie wel gelukt is een bijdrage te krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *