RC AMF bijeenkomst 26 februari 2024

Het was bij de bijeenkomst van de RCAMF Groep, op maandag 26-2-2024, weer een drukke avond. Steeds meer radioamateurs weten de weg naar onze groep te vinden. Er is namelijk niets anders in de omgeving waar je één keer per week bij elkaar kunt komen, waar dan ook daadwerkelijk de radiohobby wordt bedreven.

De ruimte was ruim op tijd open en gelijk waren de eerste bezoekers er als de kippen bij. De stoelen werden rond de tafels gezet en deze waren dan ook snel bezet. Zo konden we mooi om 19:31 uur van start gaan. Jaja, ik was te laat!!

MS Teams was ook weer open waar 3 gebruikers waren om op deze manier bij de meeting aanwezig te zijn.

Deze avond begon met de mededeling van wanneer een radiozendamateur SK is. Er is weer gebleken dat veel van deze mensen meestal heel veel materiaal hebben.

         

Wij als radioamateurs zouden er goed over na moeten denken dat, wanneer ons dat zou overkomen, de achterblijvers niet blijven zitten met zoveel materiaal. Dus te proberen al van tevoren wat te minderen met de spullen. Of iemand hebt geregeld die het voor de achterblijvers opruimt. Na nog een aantal mededelingen konden we gelijk aan de slag met de verticale antenne.

Er waren een aantal mensen die aan hun en/of onze HF antenne voor de RCAMF Groep de laatste hand hadden gelegd. Jan – PD0HGQ en Rick  – PA11361 stuurden het geheel aan en dat leverde ook gelijk weer wat mooie plaatjes op.

                   

Rob – PD5BUS was zijn kunsten op de laptop aan het verrichten zodat die weer naar een nieuwe baasje kon.

Kees – PA0VDB was ook met iets fraais bezig en, als je het mij vraagt, gaan we daar nog wel wat meer van zien. Henk – PA0JMD heeft namelijk met zijn 3D printer een Moxon antenne gemaakt voor 886MHz voor een paar heren, zoals Kees, die daarmee aan het experimenteren zijn. Het systeem heet LORA en wordt voor een aantal toepassingen gebruikt. Natuurlijk is KPN er één van waar je de service kan afnemen maar ook Meetjestad maakt er met de fijnstofmeter gebruik van. Dit leverde weer een paar mooie plaatjes op.

                   

                   

Deze band is zogezegd een ISM band waar je onder voorwaarden mooie dingen mee kunt doen. Kees moest aan de coaxkabel een SMA connector gemonteerd hebben, dat met vereende krachten werd geregeld.

Hierbij kwamen de door Reinier-PA3AAA aangeboden waterdichte kastjes goed van pas om van het geheel iets moois te maken. Kortom, laat het duidelijk zijn, bij de RCAMF Groep bruist het van de ideeën en zo maken we er met elkaar wat moois van.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen dan is het daar a.s. maandag 4-3-2024 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de Jan-PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *