RC AMF bijeenkomst 4 maart 2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 4-3-2024 was er weer één volgens de bekende Succes Formule en die nog steeds aan bekendheid toeneemt. We merken dat het aantal bezoekers ons, op de maandagavonden van de RCAMF Groep, weten te vinden. Daar het aantal bezoekers nog steeds toeneemt kunnen we vaststellen dat er behoefte is om één keer per week een Hobby-avond te doen. De projecten nemen ook alsmaar toe en dat doet ons allen goed.

De ruimte was al rond 18:30 uur open. Niet veel later waren de eerste bezoekers er al en werd de ruimte mooi gevuld. Zo konden we mooi om 19:30 uur van start gaan. Natuurlijk stond MS Teams weer open, waar ook 3 bezoekers aanwezig waren die er, op deze manier, bij wilden zijn.

Na wat mededelingen waren we snel klaar. Rient – PA3GXP had nog niets van zijn buurman vernomen omtrent het Fijnstof project. Het word dus nog even wachten op antwoord.

Rob – PD5BUS was in stilte met was moois bezig. Er waren namelijk een aantal kleine Pc’s beschikbaar gekomen waar Rob een mooie nieuwe toepassing voor had gevonden. Waar radiobeurzen al niet goed voor zijn. Hij had niet stilgezeten en had dus een prototype klaar.

         

Rob demonstreerde deze aan ons en aan het einde van de avond waren er al een 10-tal bezoekers die er wat in zagen. Er was gelijk weer een nieuw projectje van start gegaan. Aanstaande maandag 11-3-2024 zijn de Mini Pc’s  binnen en kunnen de eersten daarmee aan de slag.

Henk – PA0JMD had ook niet stil gezeten en had een fraai stukje huisvlijt mee genomen. Dat was een 14MHz doorlaatfilter, zie de fraaie plaatjes.

                 

Nico – PD0RWM geldt ook tot de bouw-elite en had een fraaie mobiele oplossing gemaakt voor montage van een HF antenne op zijn auto. Hij gebruikte daarvoor onder andere de door Reinier – PA3AAA beschikbaar gestelde waterdichte kastjes. Nico had dus het één en ander bij elkaar gezocht, waardoor het op deze manier een tweede leven had gekregen. Dit leverde wederom weer wat mooie plaatjes op.

         

Het HF antenne project begint nu echt in de eindfase te komen en is zo goed als klaar. We zijn benieuwd naar de resultaten, daarmee geholpen door het nieuw te starten project waar Rob het voorbeeld van heeft getoond.

Ikzelf was ook druk bezig geweest met het maken van wat bekabeling voor een ontvanger. Er kunnen dus ook meetkabels gemaakt worden. Het gereedschap heb ik hier liggen en een deel van de connectoren en wat coax, is meestal wel aanwezig.

Dus dit lezende kunt u ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep. U bent dus maandag 11-3-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *