RC AMF bijeenkomst 29 april 2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 29-4-2024 begon al vroeg en snel. Jaap – PD5ISW was er al om 18:15 uur. Ikzelf kwam iets later binnen, maar de bezoekers weten ons ook steeds vroeger te vinden. Zo rond 18:30 uur was er al een aantal mensen aanwezig.

Dat maakt het voor ons wel wat makkelijker, want de ruimte was in recordtijd weer gebruiksklaar. Zo konden wij mooi eerst nog even van onze warme chocola genieten voordat we even voor 19:30 uur van start gingen.

Natuurlijk stond MS Teams ook weer open, waar Rick – PA11361 en Adriaan – PA1LIO aanwezig waren om er op afstand toch bij te kunnen zijn.

                   

Dan nu eerst maar wat mededelingen:

Voor het bezoek aan de Ham-Radio in Friedrichshafen aan de Bodensee hebben zich nu 9 mensen aangemeld. Het gaat dus wederom een mooi evenement worden dat door een deel van de RCAMF Groep bezocht gaat worden.

We gaan nu in een klein comité naar de kosten kijken, die dan gedeeld zullen worden door alle heren die mee gaan naar Zuid-Duitsland.

De groep, die de CW les volgt, heeft gevraagd of er ook online wat geregeld kon worden, waardoor er minder lessen uitvallen vanwege bijv. de lezingen.

Natuurlijk hebben we daar een oplossing voor. Op de vrijdagavond maken we van de mogelijkheid gebruik door MS Teams open te zetten t.b.v. de CW groep.

De BBQ van de RCAMF Groep is verplaatst naar vrijdag 13 september, en ja ik weet het, maar dit is de beste mogelijkheid.

Bij de rondvraag kwam Jaap – PA3GYM met de vraag of er een HF loop-antenne gemaakt kon worden. Dat was natuurlijk een schot voor open doel, daar er bij ons een behoorlijk aantal echte knutselaars zijn. Gelijk kwamen er een paar ideeën voorbij die we maar eens op ons gemak moeten uitwerken, zodat er wederom weer wat moois ontstaat.

Er waren een aantal bezoekers die weer wat artikelen voor de verkoop hadden meegenomen. Ikzelf heb een elektronische camera gekocht, zodat ik de kleinste objecten goed zichtbaar kan maken op de laptop.

Er wisselde ook een mooie Kenwood Trio R1000 ontvanger van eigenaar.

         

Tevens een mobiele antenne voor 2mtr en 70cm. Al met al was Jaap daardoor weer een gelukkig man!!

De CW Groep ging naar boven en de rest was wederom wat aanpassingen aan het maken op hun Quansheng portofoon met de bekende oranje ring.

                   

Rob – PD5BUS komt hier later op terug met een opzetje hoe een ieder dit zelf kan programmeren. Op termijn komt hier nog een aankondiging over.

Ook was er nog wat werk aan een balun van onze verticale HF antenne.

                   

Het was nog lang gezellig en leerzaam bij ons, zodat het weer snel 23:00 uur was voordat wij weer huiswaarts konden keren.

                   

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep, dan bent u op maandag 6-5-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

73’s de Jan – PD0AUQ

Een gedachte over “RC AMF bijeenkomst 29 april 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *