RC AMF bijeenkomst 6 mei 2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 6-5-2024 was er weer één die druk bezocht werd. Om 18:30 uur waren Jaap – PD5ISW en ondergetekende weer aan de slag om de ruimte klaar te maken voor de RCAMF Groep. Het in orde maken liep als een gestroomlijnde machine. De monitor opstarten, MS Teams aan en de microfoons op tafel, de kar met stoelen op  z’n plaats zetten en zo was alles weer snel klaar. Dat kwam goed uit, want ondertussen was Edwin – PA1EDL ook binnen gekomen, zodat we mooi nog even met Edwin konden overleggen wat betreft ons bezoek aan de Ham-Radio 2024 in Friedrichshafen aan de Bodensee. Het vervoer en de kaartjes wordt door Edwin geregeld. Wederom had ik al gebeld met Ulrike, zodat ons onderkomen ook weer was geregeld. We hebben nog even de begroting doorgenomen met Jaap. Daarna kon het gelijk gedeeld worden met de heren in de RCAMF WhatsApp Friedrichshafen 2024.

Daar het nu langzaam mooi weer begint te worden konden we ook de roldeur open laten staan. Bijna alle stoelen waren bezet en zo konden we dus op tijd met de avond beginnen. Rick – PA11361 en Adriaan – PA1LIO konden, door gebruik te maken van MS Teams, ook deelnemen aan deze avond.

Rick was weer een jaar ouder geworden en werd dus gelijk even gefeliciteerd door de RCAMF bezoekers. Daarna konden er door mij nog wat mededelingen gedaan worden.

                   

Frans – PA3ATR was de week ervoor voorzien van een nieuwe heupprothese. Daardoor lag er een beterschapskaart voor hem klaar die door ons allen werd ondertekend. Vandaag (dinsdag dus) nog even met Frans contact gehad. Het blijkt dat hij daarna nog een hersteloperatie heeft gehad en als alles goed gaat komt hij gelukkig binnenkort weer thuis.

Rick had geopperd om aanstaande maandag de zo nodige antennes op het dak van ons onderkomen te plaatsen. Er melden zich gelijk nog een aantal liefhebbers om daarmee te komen helpen. Wordt dus vervolgd.

Voor wie het nog niet weet: de RCAMF BBQ is verplaatst naar 13-9-2024.  Houd deze datum dus vrij in de Agenda!! En laat aan Jaap weten wanneer u ook gebruik wilt maken van deze HAPPENING!!

Henk – PA0JMD kwam met de door hem vervaardigde rookafzuiger voor het solderen langs. Hij had er weer wat moois van gemaakt.

                   

Hierna was het idee ontstaan om er een aantal te  gaan maken. We hebben niet voor niets een 3D printer aangeschaft. Henk zal ons de files hiervoor beschikbaar stellen zodat we het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden. Eerst nog wat materiaal bestellen en dan zie ik een nieuw projectje aankomen.

De tafel was weer voorzien van wat spullen die voor een nieuwe eigenaar bestemd waren.

                  

Na dit alles ging de CW groep weer naar boven voor hun morse cursus en beneden kon een ieder weer zijn eigen weg gaan. Er werd door Jan – PD3JSP nog wat aan een rookmachine gesleuteld die hij meegenomen had.

         

                   

Jan – PD0HGQ was hierbij behulpzaam.

Het was nog lang gezellig.

                   

                   

Zo kwamen er, zoals gewoonlijk, weer nieuwe ideeën voorbij waarna het al snel weer 22:00 uur was en het tijd werd om naar huis te gaan.

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep, dan bent u op maandag 13-5-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *