RC AMF bijeenkomst 20 mei 2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 20-5-2024, op 2de Pinksterdag dus, ging gewoon door. Vooraf hadden wij even van gedachten gewisseld om het wel of niet door te laten gaan. Daar de belangstelling groot was hebben we dus besloten om er toch gewoon te zijn, wat weer een hoop bezoekers opleverde. Over de belangstelling voor deze avond mogen we dus zeker niet klagen.

Jaap – PD5ISW was er weer vroeg bij, zelf was ik er rond 18:30 uur en konden we mooi alles op tijd opbouwen. Eerst nog even de computer updaten  en de software upgraden van het vergadersysteem, waardoor MS Teams zijn werk goed kan blijven doen. Eigenlijk zijn er altijd wel meerdere gebruikers die er, via dit medium, bij zijn.

Het was mooi weer wat rond 19:00 uur nog een wolkbreuk opleverde, het kwam met bakken naar beneden. Bijna overal kwam het water eruit. Er zijn ook nog een paar heren opgehaald met een paraplu, waardoor ze niet tot op de huid nat zijn geworden.

Het was van korte duur want 10 minuten later was het weer droog. Na deze enorme bui kwam een deel van de bezoekers, met de fiets of bromfiets, wat later naar de loods en waren dus droog over gekomen. Het regende dan ook nog zeer plaatselijk!!

Zo konden we deze avond mooi om 19:30 uur starten.  MS Teams stond ook weer open waar twee gebruikers aanwezig waren.

        

Na wat mededelingen ook nog even het bericht dat er voor de CW toepassing nu ook een MS Teams vergaderomgeving was gemaakt. Zo kwam er bij de rondgang van de mensen ook de radiobeurs in Vierhouten ter sprake. Een paar bezoekers hadden geprobeerd daar wat van hun spullen naar nieuwe baasjes te laten gaan maar, zowel van de verkopende partij als van de kopende partij, was er niet veel wat van eigenaar wisselde.

Het wordt schijnbaar steeds moeilijker om met de goede producten op de beurs te staan en is de tafel waar lokaal de spullen naar een nieuwe baasje gaan een goed alternatief.

                   

                   

Zo zag  ik bij ons een aantal coax kabels met de diverse connectoren, maar ook coax splitters, mooi via de tafel naar hun nieuwe eigenaars gaan. Ook bij ons was niet alles weg, maar dan toch!!

Daarna ging de CW groep weer naar boven om zich te bekwamen in het schrift van de punten en strepen.

        

Beneden werd er wat geknutseld met aluminium en wat software van portofoons, zodat ook daar weer wat verbeteringen zichtbaar werden.

                   

                   

Zo onder elkaar werden er ook wat ideeën uitgewisseld om weer wat moois te gaan bouwen.

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep, dan bent u op maandag 27-5-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *