RC AMF bijeenkomst 27 mei 2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op maandag 27-5-2024 was voor mij al vroeg begonnen. Daar ik maandagmiddag aanwezig was in de loods, heb ik het één en ander al klaar kunnen zetten.

Jaap – PD5ISW en Adriaan – PA1LIO waren ook weer vroeg bij de loods. Het was fijn Adriaan weer te zien nu hij weer in Nederland is. We konden mooi even bijpraten over hoe het één en ander loopt.

De ruimte was eigenlijk al direct klaar voor gebruik. De eerste bezoekers kwamen er al aan en het was gelijk weer als vanouds.

Samen met Edwin – PA1EDL hadden we afgelopen vrijdag een aggregaat opgehaald. Jan – PD3JSP en Edwin hadden, zodra ze binnen waren, het aggregaat naar buiten gebracht om hem te testen. Met een paar startkabels (de accu was namelijk plat) werd het aggregaat aan de bus van Jan – PD3JSP gekoppeld en ziedaar, na 3 pogingen startte het aggregaat en kwam hij weer tot leven na een lange tijd stil gestaan te hebben.

         

Het vermogen wat het aggregaat kan leveren is 10KWh. Laat het gebeuren van de velddag dus maar komen, want er is genoeg stroom om ongeveer alles aan kunnen te sluiten.

We hebben het aggregaat nog zo’n  20 min. laten draaien en daarna was het mooi geweest. Test is geslaagd en we hebben weer wat moois om naar uit te kijken.

Het was al weer 19:30 uur, MS Teams stond klaar en zo konden we mooi van start gaan met wat mededelingen.

Hierna het woord nog even aan Casper – PA1CJ over het moois wat hij had gemaakt. Casper had van een Mascot 9260 omvormer en een paar batterijen een mooie constante voeding van 12 V gemaakt. Via een interne instelpotmeter kon deze converter ingesteld worden naar de ons bekende 13,8 Volt.

Deze Mascot omvormers/converters zijn bij de RCAMF groep te verkrijgen!! Gelijk kwamen er een aantal liefhebbers voorbij om er ook één te maken.

Rick – PA11631  meldde zich ook nog even in bij MS Teams via een mobiele internetverbinding om kort bij deze avond te kunnen zijn. Dit alles vanuit de Botter die in de haven van Harderwijk lag.

De CW groep ging daarna naar boven voor het wekelijkse uurtje met punten en strepen.

Beneden werd er aan de 3D printer geknutseld, zodat we hem binnenkort voor ons aan het werk kunnen zetten. Daar staat namelijk ook nog het één en ander voor op stapel.

Dus dit lezende, en u wilt ook deelnemen aan deze bruisende Radio Groep, dan bent u op maandag 3-6-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.,

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *