RC AMF bijeenkomst 3 juni 2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op maandag 3-6-2024 ging weer zoals voorafgaande maandagavonden met, zo langzaamaan, dezelfde beproefde methode.

Adriaan – PA1LIO, Jaap – PD5ISW en ik kwamen bijna gelijktijdig aan bij de loods waarna, door samen te werken, de ruimte in korte tijd klaar was voor gebruik.

Daar we wat wilden demonstreren, was er gekozen voor een opstelling met twee monitoren zodat deze naast elkaar gebruikt konden worden. Daar er voor mij wat tijd over was, kon ik maandagmiddag al wat uitproberen, om er zeker van te zijn dat het goed zou werken.

Voor de presentatie-PC was enige tijd geleden al een nieuw emailadres aangemaakt en daar stond dus al het één en ander op om te laten zien.

Dus een ieder die met de RCAMF Groep wat gegevens wil delen kan een email sturen naar het mailadres: presentatie@rcamf.nl waardoor het bericht direct op de presentatie-PC staat en daardoor meteen klaar is voor gebruik.

Rond 18:30 uur kwamen de eerste bezoekers er al weer bij en zo werd de tafel ook weer goed gevuld met spullen die bestemd waren voor een nieuw baasje.

Om 19:30 uur konden we beginnen met wat mededelingen. Zo ook stond MS Teams open waar Rick – PA11631 aanwezig was die meteen de mogelijkheid van het gebruik van de mailbox liet zien met daarin de zaken die voorbij kwamen.

                   

Henk – PA0JMD had onder andere een alternatief van ons Weller soldeerbouwproject doorgestuurd.

         

Het was een soldeerstation compleet met alles erop en eraan, tegen een prijs waarvoor je het zelf niet kunt bouwen!!

Zelf had ik ook nog wat gevonden. Dat was de aankondiging van een Ninja Soldeer Pen waarbij ook gebruik wordt gemaakt van de bekende Weller soldeerstiften.

         

 

Het is te vinden bij  https://www.crowdsupply.com/ Crowd Supply is een site om zeker regelmatig naar te kijken, want er komen daar een hoop mooie spullen voorbij.

Wim – PA3EJE was twee weken geleden jarig  geweest en had dus nog wat lekkers meegenomen voor de RCAMF Groep.

Na de mededelingen hebben we nog met elkaar van gedachten gewisseld, waarna Rob – PD5BUS naar de tweede monitor kwam, waarop we de Thin Client hadden aangesloten. Rob toonde daar het programma OPEN WEB RX +.

         

         

Hij had dit spelend gemaakt en heeft daardoor zo het één en ander kunnen demonstreren. Daar we nu op het dak van de loods over verschillende antennes beschikken was het natuurlijk uiterst leerzaam om te kunnen ervaren wat de mogelijkheden daarvan zijn.

Door een RTL-STICK in de Thin Client te steken en deze aan te sluiten op één van de antennes die op het dak staan, gaat er een wereld van mogelijkheden voor je open, waardoor eigenlijk bijna alles mogelijk is. Je kunt ook meerder RTL-STICKS in de Thin Client steken.

Daarna gingen Edwin – PA1EDL en Ron – PA3DAM met de CW club naar boven om zich verder te bekwamen in de punten en strepen en werd er beneden nog uitgebreid met de Thin Client gespeeld.

Ook de mogelijkheden voor het decoderen van de te ontvangen signalen is bijna niet te bevatten. ROB heeft met het samenstellen van de gebruikte SOFTWARE er weer iets moois van gemaakt. Tijdens dit gebeuren ging er ook weer een aantal spullen, die op tafel waren gelegd, naar een andere eigenaar.

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep, dan bent u op maandag 10-6-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *