RC AMF bijeenkomst 10 juni 2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op maandag 10-6-2024 liep weer op rolletjes. Na s’ middags al een verbinding gemaakt te hebben met Jan – PD0HGQ en Rick – PA11631 in Denemarken was ik in de loods al klaar voor de avond. Evert – PA3AYQ, Rob – PD5BUS en Jaap – PD5ISW was het ’s middags om ongeveer 16:00 uur ook al gelukt om op 7.100 MHz met beide heren verbinding te maken.

Rond 18:30 uur kwamen Adriaan – PA1LIO, Jaap – PD5ISW en ik eigenlijk tegelijk aan bij de loods en kon ik snel de roldeur met mijn mobiel openmaken. Kort daarvoor was er een fikse regenbui voorbij gekomen. Een paar bezoekers meldden zich daardoor af die anders op de fiets waren gekomen.

De eerste bezoekers volgden eigenlijk al snel, net nadat we binnen waren gekomen. Meteen werden er weer wat spullen op de tafel gezet voor een nieuwe eigenaar. Jaap vindt dat nooit verkeerd want zo wordt de kas mooi bijgevuld.

Afgelopen vrijdag hadden Edwin – PA1EDL en ik al het één en ander geknutseld met wat aluminium. Er was een mooie aangepaste kar ontstaan voor het 10KWh aggregaat. Het apparaat is nu dus een stuk handzamer geworden.

                   

                   

Ron – PA3DAM had een start accu meegenomen en zo konden we provisorisch het aggregaat even testen, wat natuurlijk meteen werkte.

Even na 19:30 uur konden we de avond weer beginnen met een aantal mededelingen. Op MS Teams waren 4 gebruikers aanwezig die op déze manier bij de avond wilden zijn.

Zo was er afgelopen zaterdag aan de Amersfoortse Repeaters gewerkt. Daar een deel van de repeaters met internet verbonden was, werd het noodzakelijk om wat aanpassingen te maken voor de continuïteit, want de techniek staat niet stil.

De gehele infra is vervangen, waardoor het nog beter is geworden om alles op afstand te bedienen. Ook is het besluit genomen om de 70cm repeater op een nieuwe APC 6000 aan te sluiten. Bij spanningsuitval kan deze repeater dan toch nog blijven zorgen voor een flink aantal uren communicatie.

Voor de 2mtr repeater zijn we afhankelijk van een internet verbinding. Bij spanningsuitval zal het niet meer mogelijk zijn om de 2mtr repeater te gebruiken en dan is het slim om bij een calamiteit  naar de 70cm repeater te gaan zodat we elkaar toch nog kunnen informeren.

De kosten van deze UPGRADE wordt verkregen door sponsoring en de rest wordt door de RCAMF Groep betaald.

Er waren ook nog twee heren van Meet je Stad op bezoek. Deze maken gebruik van ons opstelpunt voor de verbindingen van de in Amersfoortse opgestelde sensoren door middel van een LoRaWAN gateway en ja, dan snap je het wel. Eén ervan was Gerjan – PA1GF die een tijd een DMR repeater in Amersfoort had.

Je ziet maar weer hoe klein de wereld is. Binnenkort ga ik kijken of we wat samen kunnen doen daar wij ook een aantal sensoren hebben en ik benieuwd ben wat zij bedacht hebben.

Er was ook respons op de soldeerboutzaken. Edwin had een uitvoering gevonden op een batterij die normaal onder een schroefboormachine gemonteerd zit.

Om het te vinden hebben we de link erbij gedaan: https://nl.aliexpress.com/item/1005006683909854.html

Ikzelf had ook weer wat toegezonden gekregen van  https://www.crowdsupply.com/ kijk daar eens even rond en je zult verbaast zijn van wat er al zo voorbij komt waar wij, zeker als radioamateurs, mooie spullen en ideeën vandaan kunnen halen.

Daarna was het druk bij de tafel die gevuld was met een hoop spullen, waarvan een groot deel weer naar nieuwe baasjes zijn gegaan. Het was nog lang gezellig op deze maandagavond.

Dus dit al lezende en u wilt ook deelnemen aan deze bruisende Radio Groep dan bent u op maandag 17-6-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de  Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *