RC AMF bijeenkomst 24 juni 2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op maandag 24-6-2024 was een aparte bijeenkomst. Het was  namelijk een bijeenkomst die net niet het warmte protocol in gang zette. Het bleef namelijk onder de 30°C, waardoor er dus ook net geen waterijsjes aanwezig waren!!

Rond 18:30 uur waren Jaap – PD5ISW, Edwin – PA1EDL en ik aangekomen bij de loods. Maandagmiddag had ik al even naar het weer gekeken. Eindelijk bleef het warm, dus hebben we de roldeur maar helemaal open gedaan en bedacht dat we het terras wel in orde konden maken. Zo stond er dus weer het één en ander al klaar.  De vergadermonitor werd naar de roldeur verplaatst waardoor we een ZOMERSE opstelling konden maken. MS Teams open gezet en kijk eens aan, Marc – PE1NPM was dáár aanwezig.

Twee kabelhaspels konden mooi gebruikt worden als tafel, de stoelen er om heen en ziedaar een andere opzet was klaar. Zo konden we deze avond mooi om 19:30 uur in de buitenlucht beginnen, het was  weer eens wat anders!!

                   

                   

Na wat mededelingen over de reisplannen naar de Ham Radio aan de Bodensee in Zuid-Duitsland, kwam Edwin nog met het idee of  er bij de RCAMF Groep behoefte zou zijn om in september een eigen velddag te organiseren.

En ziedaar, een behoorlijk aantal handen gingen omhoog en nog meer  handen volgden elkaar al snel op, even naar een datum gekeken en dat is dus geworden zaterdag 7 en zondag 8 september. Het is dus niet bij iemand in de achtertuin maar gewoon ergens in een weiland, los van alle gebouwen enzovoorts.

Voor een boogtent wordt gezorgd en tevens hebben we ook onze eigen stroomvoorziening. Kortom, zoals het er nu naar uitziet zal onze eerste velddag zich langzaam aan verder ontwikkelen en dat beloofd dan wat te worden in september….

Na dit alles konden we weer met elkaar van gedachten wisselen. Henk – PA0JMD heeft nog wat geprobeerd om onze 3D printer compleet te maken, maar we gaan toch maar een nieuwe printkop voor de 3D printer bestellen, zodat we deze binnenkort kunnen gaan gebruiken. Ook had Henk, zoals vorige week aangegeven, nog even zijn nieuwe soldeerstation meegenomen om deze  te bekijken.

         

Dit soldeerstation had hij besteld bij een, voor ons, welbekende website.

Nico – PD0RWM heeft ons ook nog wat laten zien.

Hij had namelijk een 5 Volt USB filter gemaakt voor een SDR stick.

De tijd vloog, zoals elke keer, weer voorbij. Daar het 22:15 uur was, werden alle gebruikte spullen weer op hun plaats teruggezet, zodat ook wij weer huiswaarts konden keren.

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep dan bent u op maandag 1-7 -2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de  Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *