RC AMF bijeenkomst 1 juli 2024

Op de bijeenkomst van de RCAMF Groep van maandag 1-7-2024 was het even wennen. Maandagmorgen vroeg was ik om 01:30 uur ’s nachts thuis gekomen van de Ham Radio in Friedrichshafen. Het was daarom een kort nachtje geworden waardoor ik het maandag maar even rustig aan heb gedaan.

In de loop van de middag nog even bij de loods geweest om op de Presentatie-PC te kijken of de foto’s van de Ham Radio waren aangekomen. Gelijk nog maar wat klaar gezet voor de avond van de RCAMF bijeenkomst.

’s Avonds was Jaap – PD5ISW de eerste en toen ik rond 18:30 uur aankwam zat hij al naar buiten te kijken. Hij had de laatste dingen nog klaar gezet, dus konden we mooi eerst aan de lekkere choco beginnen.

Op de tafel had ik al het één en ander uitgestald wat er mee gekomen was uit Ulm. Casper – PA1CJ had een mooie uitschuifmast van zo’n 6,5 mtr mee genomen om deze aan de mensen te laten zien. Dit was zeker iets wat voor een velddag gebruikt kan worden. De uitschuifmast is klein, licht en ga zo maar door.

Roel – PB0ACU had ook wat mee genomen. Het was  een echte WELLER soldeerbout met 4 stiften en een hoesje voor een mobiele telefoon. De Weller soldeerbout met stiften heb ik toegevoegd aan mijn Weller-collectie. Je weet maar nooit, het kan voor een soldeerproject erg handig zijn.

We konden mooi om 19:30 uur van start gaan. MS Teams stond open en daar was Rick – PA11631 uit Wezep aanwezig. Hij hielp mij met het tonen van de foto’s die op de presentatie-PC stonden. Daar was een compilatie van foto’s op geplaatst van de Ham Radio  uit Friedrichshafen.

Wat ik wel op de beurs heb gemerkt dat er toch een sterke vermindering is in het bezoeken van een hobbymarkt. Ook het aantal standhouders neemt snel af, wat ik ten zeerste betreur!! Gelukkig waren er van verschillende clubs wel veel jeugd aanwezig die lekker aan de tafels zaten te knutselen.

We hebben het één en ander laten zien, want er zijn ook wat punten waar we zeker nog op terug zullen komen.

Tevens had Rick nog aangegeven of we als RCAMF Groep naar het DNAT treffen in Bad Bentheim zouden kunnen gaan, maar ook daar komen we nog op terug!!

Na de rondgang onder de mensen konden we in diverse samenstellingen mooi nog met elkaar het één en ander doen.

Henk – PA0JMD heeft de nieuwe printkop van de 3D printer vervangen en er een eenvoudige test op losgelaten.

Dat werkte goed. Vermoedelijk later deze week gaan we kijken of hij echt gebruiksklaar is, waardoor we gebruik kunnen maken van de 3D printer voor de aankomende projecten die we willen doen.

Aanstaande maandag 8 juli zal er een lezing worden gegeven door de heren van “Meet Je Stad” omtrent het meten van temperatuur en fijnstof en het hoe, waarom en waarmee.…..

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep, dan bent u op maandag 8-7-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *