RC AMF bijeenkomst 15 april 2024

Voor de bijeenkomst van de RCAMF Groep op 15-4-2024 stond er op het programma een lezing over GPS Dekking en Meer…. Dat Meer strekte zich uit naar de actualiteit van nu.

De ruimte was weer open rond 18:30 uur waar Jaap – PD5ISW en ik de ruimte in orde hadden gemaakt voor de lezing. Dat betekende dus dat we weer voor de andere (bioscoop) opstelling van de stoelen hadden gekozen, zodat er voor iedereen optimaal zicht was op de monitor.

Maar eerst even bijpraten onder het genot van thee of koffie met koekje of het restant van de paaseitjes. We konden zo dus mooi om 19:30 uur van start gaan. Natuurlijk stond MS Teams ook weer open waar 3 gebruikers aanwezig waren zoals Roel – PB0ACU, Adriaan – PA1LIO uit Zuid-Duitsland en wijzelf als Groep.

Eerst nog even een paar mededelingen en daarna kon ik een aanvang maken met de lezing  Presentatie over GPS….. en Meer. Het was een project wat ik zelf voor een opdrachtgever had gedaan en wat dicht bij onze Radiohobby aansloot.

 

      

         

 

Door Rick – PA11361 was er voor mij een Powerpoint presentatie in elkaar gezet met een flink aantal foto’s en twee filmpjes.

 

 

Na de lezing waren we 45 min. verder en was er de mogelijkheid om de hardware te bekijken die ik op de tafel had neergelegd. De belangstelling van de bezoekers was erg groot. Het geheel was een duidelijk verhaal geworden van hoe een project als dit opgepakt kan worden.

Daar we hebben afgesproken dat bij een lezing de CW les zou komen te vervallen, werd de rest van de avond mooi gebruikt om het één en ander uit te leggen over de bouw van de trafo’s voor de verticale HF antenne.

                  

                   

Wederom werden er ook weer een aantal portofoons voorzien van de nieuwste  software.

         

Door een aantal andere bezoekers werd er onderling van gedachten gewisseld met ideeën over toekomstige projecten.

                   

          

Nog even terugkomend op de RCAMF BBQ. Bij verschillende mensen kwam de datum van 14-6-2024 minder goed uit, dus hebben wij Rick gevraagd om een datumprikker te maken met data in september. We komen daar dus later nog op terug….

En dit al lezende, wilt u óók deelnemen aan een bruisende Radio Groep, dan bent u op maandag 22-4-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

73’s de  Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *